onsdag 23 februari 2011

Avbruten

Att abrupt behöva avbryta en trevlig aktivitet är aldrig speciellt kul. Snarare förbannat irriterande. Nåt jävelskap är det i högervaden. Det blev jag ju varse på fredagens bussiga pass. Det var fem dagar sedan. Fem dagar under vilka jag har masserat, stretchat och för övrigt vilat vaden. Dessutom har jag knaprat en karta Ibumetin om det nu skulle vara inflammation av något slag.


Idag var det dags för ett test. Lugn, lugn löpning i den mörka, snöyrande kvällen. Jag "vågade" inte springa riktigt som vanligt utan landade mer på hälen till en början för att successivt övergå mer och mer till mitt vanliga löpsteg. Kändes fint.


Efter nästan precis två kilometer "brände" det dock till ordentligt i vaden och varje steg steg därefter innebar ett distinkt obehag. Nähä, här var det helt klart inte färdigläkt. Stannade, vände om och traskade hem. Med svansen mellan benen. Verkar helt enkelt som att Benet ska vara skadad på vintern/våren.


Nåja, det kunde varit värre. Bra mycket värre. Tänker på de stackare som ligger begravda under rasmassorna i Christchurch. Och på folket i Tripoli som under demonstrationer på gatorna kallblodigt skjuts ihjäl.... Ja, vad är en trilskande vad i sammanhanget...

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Aj aj! krya på vaden! Men visst, precis som du skriver, i jämförelse så är det ingenting... Men det hjälps inte. Man är sig själv närmast och kan inte ta på sig all världens elände...

Anonym sa...

Bra med lite perspektiv på tillvaron ibland.
Men det är ändå förbaskat trist med din vad! Hade det inte varit för att det var du, en frisk grabb i sina bästa år, skulle jag ha sagt gubbvad. :-)
Stretch, rörlighet, massage, excentriska tåhävningar och hålla igång cirkulationen med annan träning lär vara receptet mot det.

Benet sa...

Ingmarie: mmm. Så är det ju. Visst känns det piss att inte kunna springa. Och inte ha tid att vattenspringa Mån-Tors. Ska dock köra ett pool-pass på min lediga dag på fredag. Tänkte köra långa intervaller. Borde bli bra, eller vad säger Wetvest-expertinnan? :-)

bureborn: Gubbvad... Hehe. I vilket fall; FÖRBANNAT trist är orden. Excentriska tåhävningar om det är en liten bristning?? Är det så? Jag har faktiskt inte vågat köra tåhävningar med högran de senaste veckorna med risk för att det som nu är knas "går upp" igen.
Cirkulationen håller jag dock igång. Utav bara den. Crosstrainer, rodd och motionscykel. Och så får vaden vila på spikmattan då det ska till att sovas.

Anonym sa...

Mmmm?
Bristning eller gubbvad, det är frågan. Förmodligen ska man inte häva sig för mycket om man har en bristning. Gissar amatörläkaren jag.
Kuta i pool däremot, det ska man garanterat!