lördag 4 maj 2013

Skånsk Ultrakärlek

Valborgshelg. Skåne. Österlen. 131 kilometer. Av kärlek.

Kärlek till löpningen. Till ultran. Till livet självt och till de underbara människorna omkring dig. Till Österlen, naturen, havet, ljuset. Till den fantastiska maten, ölet och vinet. Till det äkta, det genuina. Det vackra, det sköna. Till tidiga morgnar, rodnande solar, värmande bubblor och mjuk frotté. Till slingrande vägar, pittoreska byar, ålabodar, fiskenät, vitsippebäddar och ramslök. Till storslagna vyer. Till skratt och konstanta leenden. Till tallbarrsbeströdda stigar, vit sand och torkad ljung. Till vågornas brus, vindens brutalitet, gräsets doft och stenars magi. Till känslan då varje steg, varje andetag är synkroniserad med andras steg och andetag och du förvandlas till en del av en löpande maskin som känns helt ostoppbar.

Magisk kärlek.

Som stavas T.S.G.U.E.Fler TSGUE 2013-bilder

9 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vackert. Och av bilden här och de jag sett på fb tvivlar jag inte - verkligen underbart. Nästan så att man får för sig att benen också sprang av sig självt.

Ingmarie sa...

Fantastiskt! Något år ska jag med!Och tack för alla vackra bilder du delat med dig av på FB. :-)

Benet sa...

Snorkkis: Jo, det var så otroligt vackert och härligt att det faktiskt kändes så iblad. Vi var under långa stunder en 6:06-maskin som tuggade sig igenom det enormt vackra landskapet...

Ingmarie: Ja, det tycker jag verkligen att du ska! Konceptet är helt unikt och något jag verkligen tror att du skulle uppskatta!

Fler bilder finns nu att hitta på Google Plus/Picasa genom att klicka på länken under bilden i inlägget...

Eller här =)

Anonym sa...

Oj, oj,oj vilken löparporr! Har ju följt dig på fejan och dreglat längtansfullt hela helgen. Lyckliga ni! Nästa år måste jag se till att vara i form för TSGUE!

Benet sa...

Bureborn: Du bara MÅSTE vara med nästa år! Och oroa dig inte vad gäller formen. Vi tar det riktigt piano. Det är liksom en del av hela grejen. =)

Staffan sa...

Har Benet somnat, fastnat under en rot i en skånsk bokskog eller springer Benet på men lusten att skriva om det har gått förlorad längs vägen?

Benet sa...

Staffan: Kul att du undrar. En kort statusuppdatering om Benets förehavanden följer härmed:

Benet sover inte. Inte heller har han gått under jorden. Bara tappat skrivinspirationen någonstans. Kanske skymmer något hans sikt för letandet som pågått i snart ett halvt år har ännu inte gett något resultat.

Han springer fortfarande och sågs i tävlingsloppssammanhang senast i Davos, Schweiz där han tog sig an de magiska 78 kilometrarna tillsammans med en handfull mycket goda löparvänner och ca 1000 andra hugade alplöpningsspekulanter.

Ett fantastiskt arrangemang som trots 2800 höjdmeter och 32 grader i dalarna slutade med klang- och jubelfest för Benets räkning. 10h27min och ett stort, ärligt "seger"-vrål inne på Davos Sportzentrum.

Hmmm? Kanske kan dessa få rader få Benets skrivarklåda att återigen visa sig så att han kan klämma ur sig den där Schweizrapporten som han gått och sugit på sedan det begav sig...?

Staffan sa...

Ja, det skulle jag i alla fall gärna läsa om :-) Hoppas du finner på skrivinspirationen, jag har alltid tyckt att du skriver bra!

Staffan sa...

Ja, det skulle jag i alla fall gärna läsa om :-) Hoppas du finner på skrivinspirationen, jag har alltid tyckt att du skriver bra!