måndag 4 februari 2008

Framsteg i poolen

Den tredje skadeveckan har inletts. Benet är bättre, men inte bra. Det smärtar fortfarande vid belastning, så löpning är inte att tänka på. Det får bli simning och kanske lite cykling ytterligare ett tag framöver.


Idag var det dags för ytterligare ett simpass. Planen var att köra två snabba kilometer för att sedan åka hem och packa upp min nya lilla leksak... en liten figur vid namn iMac.


Det var trångt i motionsbassängen idag. Riktigt trångt. Jag stod och glodde på eländet ett tag och funderade på vad jag skulle göra. Till slut bestämde jag mig för att kasta mig i och köra på bäst det gick. De flesta motionssimmare simmade runt, runt längs kanterna i motionsområdet vilket lämnade mittdelen av området ganska fritt på valrossar. Jag såg min chans och började simma mer i mitten än längs kanterna. 12 längder bröst som uppvärmning. Sedan varannan frisim, varannan bröst i 16, för att avsluta första setet med ytterligare 12 längder bröst. Första kilometern avklarad utan att ha sparkat någon eller själv blivit sparkad. Upp ur poolen och i med en liter vatten.


Simträningen som pågick bredvid motionsområdet var då inne på sluttampen och ungdomarna stafettävlade på två av banorna. Vilket lämnade ett par banor "fria". Jag delade en av dem med en man i vit gummimössa och ett par gula paddlar på händerna. Han låg och körde frisimslängder med sina paddlar. Då kom jag på hur jag skulle avsluta dagens träningspass. Jag skall också köra frisimslängder. Jag skall simma så många längder jag orkar utan att stanna. Sedan pausa och på det igen. Kanske blir det en, eller två eller kanske till och med tre (förra veckan orkade jag bara en längd i taget medelst crawl).


Idag grejade jag fyra i stöten. 100 meter. Härligt. Framsteg. Alltid något att glädja sig åt. Efter fyra gånger fyra längder var jag färdig för duschen. Total simsträcka: 1400 meter. Det är rejält jobbigt med frisim, men det går som sagt bättre och bättre.


Bra går det visst också att skriva bloginlägg på en iMac. :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag orkar typ en längd frisim (om det kan kallas frisim, snarare veva-så-mycket-du-kan-och-se-om-du-rör-dig-framåt).

Jag måste ta och lämna in min macbook, hårddisken rasa på den i förra veckan och jag har inte kommit hem innan kl 18 någon dag sen dess så inte haft möjlighet att lämna in den. Jag är lite missnöjd med min macbook faktiskt.

Benet sa...

Kör man på som en väderkvarn med armarna så pallar man inte mer än max 25 meter... Tricket är väl att veva "kontrollerat" och dra sig fram genom vattnet. När handen är i vattnet så skall den ta en så lång väg som möjligt innan det är dags att veva fram igen. Man ritar alltså 'S' med handen i vattnet.

Ja, jag är ju definitvt ingen expert i ämnet, men det är ungefär så jag fått det förklarat för mig.

Det finns ju en hel del instruktionsfilmer på nätet som jag dock aldrig tagit mig tid att titta igenom.

Angåenden iMacen så ser jag fram emot vårt förhållande. Det känns bra nu. Hoppas vi får ett lyckligt äktenskap :-)

Trist att du inte känner dig nöjd med din macBook..

Anonym sa...

Jag var väl nöjd med den fram till att hårddisken rasa. En halvår gammal hårddisk ska inte gå i sönder tycker jag. Annars var jag nöjd med den.
Den ska lämnas in på fredag så jag kan använda den igen.

Jo oftast är det att jag inte får ro till att testa mig fram teknikmässigt när det gäller simningen. Simning och löpning står på schemat på fredag så jag ska testa lite då. Man kanske ska spana lite på youtube och se vad man kan lära sig.

Benet sa...

Jag borde också spana in lite tekniktips vad gäller simning, eftersom det är den motionsform man får hålla sig till för tillfället. Skall försöka hinna både simning och simteknikslära ikväll. Vi får se vad det blir av det... Det verkar bli en lång dag på jobbet...

Lycka till med macBooken. Vad gäller HD-kraschar så verkar det kunna hända lite närsom, tycker jag. Jag fick en sprillans ny HP desktop på jobbet för nåt år sedan. Efter 3 månader pajar hårddisken. Hmmm. Man blir lite sne, speciellt eftersom min jobb-laptop-HD kraschat ett par veckor tidigare. Men den hade iofs ett antal år på nacken.