måndag 18 februari 2008

Fullt ös med nya bromsar

Idag har jag blivit svett. Rejält genomsvett. Jag tog nämligen mitt och andras råd att ge mig ut på en cykeltur för att få upp lite puls och få igång endorfinproduktionen på allvar. Vädret var perfekt för en cykeltur. Fem grader varmt och relativt blåsigt, vilket gör det hela lite intressantare.


Jag hade lite begränsat med tid. Frun hade en spinnigtid att passa så jag kunde inte ge mig av alltför långt hemifrån. Jag hade ungefär en timme på mig. Jag började med att svänga nerom den lokala cykelverkstan för att byta bromsklossar. De gamla var så illa nerslitna att det var mer eller mindre omöjligt att få stopp på ekipaget, speciellt om man kommit upp en bit i hastighet. Lite säkerhetstänk där... Man kanske är lite vuxen ändå? 


När de nya klossarna var på, så gav jag mig iväg. Jag kände för att dra på ordentligt och ville ligga på en snittpuls motsvarande medelhård distans, eller kanske fartlek. Jag hade sid/medvind den första biten så då gick det rejält fort. Tjoho! Efter ett tag så kom jag fint in i andningen och njöt verkligen av cyklingen. Det, och musiken i öronen, var i och för sig det enda man kunde njuta av. Att njuta av vyerna var inte att tänka på. Det var antingen bäckmörkt eller upplyst av ilskna gulaktiga gatlyktor där jag for fram.


Sista halvan cyklades i sid/motvind och jag lade där upp passet som en fartlek med 4-minutsintervaller, en minuts rullvila :-) Härligt!


Tre kvart senare var jag hemma igen. Svett och lycklig... och svinkall om fötterna. Att cykla i löparskor på vinterhalvåret är inte att rekommendera. De är alltför ventilerande. En anledning att köpa nya skor?! Cykelskor.


Total tid: 42 min 36 sek
Puls: 165/183

5 kommentarer:

Anonym sa...

Shopping är super för motivationen!
Och stort grattis till ett härligt pass! Strålande kämpat!
Tro´t eller ej - det går alltså att ha kul utan löpning. :-)

Benet sa...

Tack för det. Allltid lika inspirerande med dina glada tillrop :-)

Karin sa...

Nya skor! :-) Måste vara ett återkommande tema, detta!
Vad härligt att du haft en härlig runda, på cykel! Keep it up, du är snart tillbaka på (löpar)banan =)

Anonym sa...

Skönt att få svettas lite. Hoppas bara vi får läsa om dina löparäventyr snart! Kämpa på!

Benet sa...

Ja, det börjar spritta ordentligt i bena nu när man läser om alla era fantastiska rundor!

Idag är det dessutom ett riktigt vårväder som får mig att längta ännu mer efter att få fara ut över fälten i ett härligt snabblopp eller ett lunkande LSD-pass. Whatever, jag är inte kräsen. Huvudsaken jag får springa :-)