söndag 4 maj 2008

Inget vidare genrep

Jag känner mig lurad, snuvad och bedragen. Anledningen är det riktigt usla långpass jag genomled i eftermiddags. För varmt klädd i mina långa tights, ordentligt stum i benen vilket ledde till ett lågt och snigelaktigt tempo, en puls som envisades med att krypa upp, upp, upp trots den lusiga farten, gel som smakade f-n och som gav mig "räligt" sura uppstötningar och ingen direkt märkbar effekt. Kort sagt, ett riktigt lortpass.


Men de passen skall man väl också ta sig igenom och gärna då förlägga till genrepet och inte till själva huvudnumret. Det lär ju heta att ett misslyckat genrep innebär en lyckad premiär, vilket i mitt fall betyder Göteborgsvarvet tillsammans med 45.000 andra halvmara-aspiranter den 17:e Maj. Fram tills dess blir det inte fler långpass enligt Mäster Sz's halvmareprogram. Som alltid, lika bra att lyda, ty vem är jag att ifrågasätta...


Sträcka: 17.4 km
Tempo: 5:46
Puls: 163

11 kommentarer:

Anonym sa...

Lusigt? Ja,ja, allt är ju relativt! :-)
Usch, låter som ett riktigt kämpapass. Men såna ska vara bra - härdar och tränar psyket. Kroppen lär sig kuta med halvtomma depåer. Och så inser man vilka geler man inte ska köpa. ;-)
Är det fartträning som gäller i veckan?

Benet sa...

Jo visst är allt relativt, men med min längd känns 5:46 lusigt... ;-)

I veckan är det (enligt mäster själv) både lite fartlek och ett par distanspass; lätt på torsdag och lite tuffare till helgen. Kul!

tillbakatillutmattning sa...

Det ska vara lite elende av detta milda slag ibland så man känner när det går bra! Riktigt elende som det du genomlidit senast kan vi ju besparas, lite lagom, hanterbart och av tillfällig nautur ska det vara.

Jag tror tex. Gunde tränade i alla skitväder han kom över för att veta hur det också kändes.

Karin sa...

Jag tror att det är lite "Alfons Åberg"-psykologi i det hela. Man måste helt enkelt ha jobbiga pass, för annars vet man inte hur bra det känns när allt flyter på ;-)

Skönt att du "bara" hade ett tungt pass och inga känningar i benet. Jag håller tummarna fortsatt, 12 dagar kvar nu! :-)

Benet sa...

Ja, ni har absolut rätt att det måste ta emot ibland för att man sedan verkligen skall kunna uppskatta när det går lättare/bättre. Helt klart!

Känningarna i benet fanns inte under långpasset, men tyvärr kröp de på mig dagen efter, både i vänster OCH lite i höger (också på insidan). Skall tejpa även högran och ge mig ut på ett litet lättare pass ikväll eller i morgon och se hur det känns.

11 dagar kvar nu...

Masse sa...

Det är väl dig jag ska tacka för bidraget? Tack ändå!

Benet sa...

Ja, det var jag som tyckte din supertjusiga musche var värd ett litet bidrag :-)

Tack själv! Bra initiativ!

askan sa...

För varmt klädd: då sticker min puls också. Ja hela löpningen brukar bli knäpp och maffetonar man så blir det nästan gångtempo för mig :-)

Verkar som den där "kinestejpen" funkar prima!

Benet sa...

Askan, låter intressant det där. Jag har funderat en hel del på varför min puls envisades med att stiga trots att jag verkligen försökte motverka pulshöjningen genom att sakta ner mer och mer.

Jag kände mig som en kokt kräfta i mina långa tights som jag bar eftersom jag lovat massören att inte exponera mina Voltareninsmorda underben i solen. Då kunde det bli läskiga utslag enligt honom. Det blir till att dölja underbenen med kompressionsstrumpor den varma perioden, för långa tights är på tok för varmt nu.

Anonym sa...

Tack för omtanken! Vi kan ju springa ihop i promenadtempo och vänta på att Christer dunkar oss i ryggen.
//S
startgrupp 7

Benet sa...

Hehe, ja just nu känns det som ett troligt scenario. Vi får hoppas på bättring fram till den 17:e... :-)