söndag 22 juni 2008

Bonnaförkylning

Sitter och snörvlar, hostar och nyser. Snoken rinner och ögonen är glansiga. Har drabbats av en riktig "bonnaförkylning" vilket känns lite surt.


Tittar längtansfullt ut mot fältet och drömmer mig bort till fartlekarnas och distanspassens land. Regnet som slår mot rutan begränsar sikten och grumlar mina tankar. Atjoo! Jag längtar tills jag kan börja löpträna på riktigt igen. Jag längtar till semestern.


Jag har bestämt mig för att testa lite barfotalöpning snart eftersom jag tror att det kan vara skonsamt för mina irriterade benhinnor. Jag vill förresten prova det nu. Precis nu! Jag vill inte nysa mer, inte snyta mig fler gånger.


Tänk vad härligt gnällig man kan bli för en sketen förkylnings skull.

17 kommentarer:

gullfot sa...

Aj aj aj, var det den hårda midsommaren met EtOH och MTB? Krya på dig snabbt. Sjysst tips på artikel om barfotalöpning förresten, vi är nog inne på samma spår där. Fotspår? Muaaahh..

gullfot sa...

MED skall det förstås vara, inte "met".

Benet sa...

Hehe... Jepp, kan definitivt vara den både invändigt och utvändigt relativt blöta midsommarfesten som lade grunden till snorigheten. EtOH, förresten? Har vi månne med en kemist att göra?

askan sa...

Ja jävlar vad gnällig man blir av sommarförkylningar! Och man är aldrig så träningsvillig som just då...

Magda Gad sa...

krya på dig!

Mr R sa...

Ajajaj, en manlig förkylning inte bra om jag inte har helt fel för mig är det värsta sorten.
Krya på dig!
Förresten jag har fixat en guide till Balsberget som kan visa oss en runda på ca 15 km, skall bara fixa cyklen för tredje gången denna veckan.

Dunceor sa...

Ja krya på dig. Tråkigt att du inte ens kan cykla. Barfotalöpning kommer det bli en del i sommar för mig också. 15-15 intervaller är planerat veckan efter Roskilde för mig.

Anonym sa...

Gnäll på, det får man göra när man är förkyld! Stackare.
Hoppas du kryar på dig snart. Barfotalöpning låter spännande, på gräs förmodar jag?

Benet sa...

Tack för alla "Krya på dig"-tillrop! Känns bra för en gnällig man som jag.

Status: Går på Ipren. Gnäller lite fortfarande. Är träningsvillig som fasen. Skall träffa sjukgymn för att diskutera vänsterben i eftermiddag.

Mr R: Bergsguide låter bra. Till helgen, kanske?

Dunceor: Skall bli kul att höra vad du tycker om barfotatassandet!

Bureborn: Jepp, gräs är väl det underlag jag tänkt mig. I varje fall till att börja med...

MarathonMia sa...

Är det någon gång man får vara gnällig så är det just när man är förkyld - för det känns så fruktansvärt onödigt.

Karin sa...

Åh, vad träligt med en sommarförkylning :( Krya på dig! Barfotalöpning låter spännande och jag är helt klart nyfiken på effekten av detta på dina benhinnor.

tillbakatillutmattning sa...

Tänk på att det är bra för onda benhinnor med förkylning!

Helena sa...

Hoppas din "sketna" bonnförkylning har tagit sitt pick och pack och försvunnit;-D Hoppas du mår bättre alltså:-D Hur är det med benhinnorna? Har också känningar i ena så jag försöker ta det lite lugnt, smörja med voltarensalva och äta ipren....Några tips på vad man kan göra mer för att bli av med det onda? Ha de!! Helena

Benet sa...

Benhinnorna mår alldeles förträffligt av en förkylning. De får vila helt utan dåligt samvete.

Det känns bättre nu. Ge mig ytterligare ett par dar till så är jag tillbaks på hojen, eller kanske till och med i löparspåren :-)

Men, som sagt, lite skönt att ha fått gnälla lite över den meningslösa förkylningen de senaste dagarna.

Helena, trist att höra att även du har problem med benhinnorna (eller benhinnan i singularis). Ipren kan du med fördel byta ut mot Ibuprofen eller Voltaren eller något annat preparat som innehåller anti-inflammatoriska ämnen. Ipren tar bara smärtan, inte inflammationen.

Voltarensalva kan hjälpa, men bara om inflammationen sitter väldigt ytligt. Är det förresten på insidan eller utsidan som du har ont?

Mitt har suttit på insidan (mitt inne i underbenet, bakom skenbenet så att säga) och Voltarensalvan har inte hjälpt ett skit... sorry to say.

Sjukgymnasten jag träffade igår tipsade om akupunktur för att behandla en lokal inflammation. Det är kanske värt att testa, skulle Ibuprofenen/Voltarenen inte ha någon effekt.

Och sedan är det givetvis vila som gäller tills det känns bättre. Och ett tips som Nils (Montan) gav mig för ett par veckor sedan var att bara gå i bekväma löparskor för att på så sätt fresta så lite som möjligt på benhinnorna under alla vardagliga aktiviteter. Ett bra tips som jag genast anammade.

Lycka till och krya på ditt ömma ben.

Benet sa...

Helena, sen kan du ju alltid tejpa ditt ben för att på så sätt minska "gnidandet" på det ömma området om du ger dig ut och springer lite lätt innan du är helt bra. Det hjälpte mig runt Gbgvarvet.

Helena sa...

Yepp, på insidan, ungefär där du beskriver det, har jag känningar. Måste säga att jag inte heller märkt nån förbättring med voltarensalva. Tejpandet måste jag prova och ibuprofen, tack för tipset!! Har även införskaffat ett par nya skor för att se om de kan göra skillnad.

På runners store (där de inhandlades) sa de att benhinneinflammation är en väldigt vanlig åkomma för en rel. ny löpare som mig. Jag har dubblat min träningsmängd på kort tid så det var inget konstigt enl. dem. De kallade den "puppydisease" :-D fast det visste du säkert redan;-)

Benet sa...

Helena:
Jo, att BHI är vanligt bland oss relativt nyfrälsta löpare är något jag läst och hört från många olika källor, senast i senaste numret av Runners World, sidan 22.

Man är för ivrig helt enkelt. Man tycker att det är FÖR kul, så man låter inte kroppen få den tid för vila som den behöver...

Förhoppningsvis lyssnar man bättre på sin kropp framgent. Och förhoppningsvis blir man starkare och starkare och mer träningstålig med tiden.

Hoppas lite Ibuprofen och nya skor (och vila!!) råder bot på dina benhinnebesvär.