fredag 13 juni 2008

Tänk vad mycket som hinns med...

...under sju kilometers löpning. De förvuxna rädisorna och den gamla utplockade spenaten dras upp, resten av landet rensas på ogräs och lukas. Ny spenat sås och hela landet vattnas. Allt detta samtidigt som den långe lubbar omkring på fältet.
Joggen var nykommen och behaglig. Lugnt tempo. Skönt väder. Skogen hade bytt kostym och var nu klädd i vita hundkex. Ramslöken var borta. Något hög puls för det lugna tempot. Kanske inte så konstigt när man tänker efter, eller? Jag får ju ingen som helst kontinuitet i löpningen pga av den satans benhinneinflammationen som inte vill ge sig. Den var närvarande idag också. Dock inte så pass att det störde alltför mycket, men jag vet att det kommer att kännas i morgon.
Nåja, trädgårdslandet blev åtminstone lukat och ny spenat sådd.


Sträcka: 7 km
Tempo: 5:30
Puls: 163

7 kommentarer:

Anonym sa...

MVG för lukerskan!

(Spenat har jag aldrig sått, bara mangold någon gång)

Johan Lindvall sa...

Är det du som har snickrat planteringsbädden?
Snygg! Du eller den som har gjort den kan få komma hem till oss med lite plankor och spik för att uppföra en likandan.....

Benet sa...

Jo, det är (faktiskt) jag. Jag fick dock hjälp att få den långa böjda brädan på plats av svärfar. Tyvärr höll den på att knäckas i processen, därav skarven...

tillbakatillutmattning sa...

Gillar skarpt den böjda brädan! Har aldrig tänkt på att man kan göra på det viset...

Kommer nog bli en fin hörna att köra lite stretching och dricka efterlöpningsaft vid när avenbokshäcken(?) tätnat till. Det går fort som tusan, ett par år till så är där en vägg.

Karin sa...

Vilken otroligt snygg planteringsbädd! Fin runda också, hoppas det blir bättre med kontinuiteten snart. Vad säger röntgenutlåtandet?

Anonym sa...

Ett imponerande bevis för gröna fingrar! Och så lyxigt med egen trädgårdsmästare.

Eftersom du skriver om benhinnorna antar jag att inget visade sig på röntgen?

Benet sa...

Egen trädgårdsmästare ja! Det är inte dåligt :-) Frun har gröna fingrar vilket jag tackar för.

Vad gäller röntgen så har jag inte hört ett skit. Röntgenpersonalen skulle skicka bilderna till ortopeden som sedan skulle höra av sig till mig. Men när sades aldrig. Inte vilken vecka, vilken månad, vilket år...

Jag kan nästan sätta pengar på att plåtarna inte visar ett dugg som kan få ortopeden eller jag själv att bli klokare.

Jag har nu sniffat upp ett nytt spår. Sprang på en gammal kompis som tillika är sjukgymnast igår. Det visade sig att han öppnat en idrottsskadeklinik tillsammans med en annan sjukgymnast och en idrottsskadeläkare. Jag kommer att ringa denne man first thing tomorrow.