söndag 27 juli 2008

Snabbis i tallskog

Tog en snabbis i Täppet i Åhus i förmiddags. Hade sovit över i sommarstugan. Cyklade hit igår. I rak motvind. 20k. På 52.44.


Gille igår kväll. Hos en Absolut Company-anställd. Kunde blivit riktigt hårt då Absolutsorterna var många, men jag tog det lugnt. Vad har hänt med mig?


Jo, jag hade ju bestämt mig för att springa idag. Snabblopp. För att testa min kondis och mitt ben. Slingan där testet utfördes är 5 kilometer lång och ringlar sig fram i underbar tallskog. Jag kände mig lite för den första kilometern och siktade sedan in mig på 5k i 4:30-tempo.


Första lite trevande kilometern avklarades på 4.50. Andra på 4.24. Trean och fyran på 4.38. Sen var jag helt slut. Pulsen var i taket och jag bestämde mig för att stanna och promenera den sista kilometern. Lite nedslagen gick jag och grubblade över min konditionsstatus. Den är inte på topp. Men... benet kändes helt ok och det är det absolut viktigaste i nuläget. Det sattes på rejält prov idag och det höll. Halleluja!


Sträcka: 4 km
Tid: 18.30
Tempo: 4:37
Puls: 182
Hela sträckan på framfoten

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den farten i den värmen! Klart du blev trött! Jag väntade till klockan elva på kvällen med att springa igår och höll då ett bekvämt 6:20-tempo (sällskapsjogg).

Helena sa...

Shit vilken fart!!! Klart du blev trött:D Skönt att benet höll! Kör hårt;D

askan sa...

Yihaa, the sheriff is back in town!

Benet sa...

Jo, värmen gör det tungt att trycka på, det är så sant, så sant. 6:20-fart "mitt i natten" låter som en mer tilltalande alternativ.

Att benet håller är så otroligt skönt. Snart dags att börja löpträna "på riktigt" igen!

Härligt!

Magda Gad sa...

Härligt! Du verkar verkligen ha rehabbat dig på rätt sätt! Snart är du back on the fast track, for real!