lördag 28 augusti 2010

Plan B

Det börjar närma sig springa-långt-helgen. En månad kvar. Det börjar tyvärr även att kännas som att sannolikheten att jag ska kunna fullfölja min plan att på tre dagar springa tvärs över Skåne blir mindre och mindre. Mest med tanke på en ömmande hälsena. Känner att det är dumt att chansa. Risken att hälsenan ska flippa ut helt efter 3 dagars näst intill "konstant" belastning är överhängande.


En alternativ plan är att ta MTBn och cykla samma sträcka. På en dag. Har just nu cykeln inne på service för att justera växlar och bromsar, samt fixa till styret som jag inte varit 100% nöjd med tidigare.


Det trevligaste hade givetvis varit att verkligen kunna springa, men MTBn känns som ett bra alternativ. Dessutom skulle jag faktiskt kunna kombinera de två. Med lite assistans av fru och bil.Vejby Strand - Åhus, 117k


Exakt rutt har jag inte heller bestämt än. Sitter och leker lite med gmaps pedometer och har lite olika alternativ. Ett alternativ är Vejby Strand - Åhus via småvägar (och inte längs huvudvägarna som bilden ovan visar).


Känns det hela lite ostrukturerat? Tja, kanske det. Även om jag själv hellre skulle vilja använda benämningen "flexibelt". Jaja, vi får se vad som händer den fjärde helgen i september.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, tre dagars löpning kanske inte är det klokaste med en trilskande hälsena. Är du bara stel eller har du ont också? Och när? På morgonen, vid aktivitet, eller hela tiden?

Det där kombon med MTB och löpning låter iofs som ett nästan lika trevligt alternativ. Numer, när frun också blivit lite löparfräslt, är hon säkert lättare att övertala att agera serviceteam. :-)

Du funderar alltså på att satsa på småvägar, inte ge dig ut i spenaten?

Benet sa...

bureborn: I början av ett pass är jag stel och känner lite smärta, speciellt där senan fäster mot hälbenet. Så fort jag blivit någotsånär varm (efter nån kilometer) så släpper både stelheten och den lilla smärtan. Efter ett löppass är jag stel på morgonen (känns speciellt då jag tar mig nerför trappan).

Kombon tror jag på. Igår kväll satt jag med Skåneledens hemsida och en beskrivning av de olika etapperna framför mig och tror faktiskt att jag hittat rätt. Det lutar nu mer åt södra Skåne, Malmö - Kivik. Jag vet inte om det går att (om man får) cykla på leden, men ska leta vidare. Sista sträckan, genom Vantalängan och till Haväng, skulle jag väldigt gärna vilja springa. Skaru me!??

Anonym sa...

Benet: Hade gärna hakat på! Vill så gärna springa i Skåne, och bättre guide och sällskap kan man inte få. Men tyvärr sitter jag lite tajt just den helgen. Men vi ska baske mig få till ett löparäventyr!

Det där låter ju exakt som mina hälsenors tvilling. Hur har du det med skorna? Min naprapat tjatade envist om att hälkapporna i skorna var en av bovarna i dramat. Och faktum är att när jag nu tar på mig mina gamla skor (Kayanos) känner jag att de sitter åt runt senan. Det tyckte jag inte när jag sprang i dem. Skillnaden mellan dem och mina nuvarande Saucony är markant. Och senorna betydligt bättre. Även om de trilskas när jag tränat för mycket.

Ingmarie sa...

Åh vad härligt det låter. Oavsett MTB eller springandes så kommer det att bli härligt! Vilken grej!

Anna sa...

Hittade till din blog idag. Vad häftigt att du ska springa genom Skåne!

Anna (Orka mera) sa...

Så häftigt det låter, oavsett i vilken form det blir! Håller ändå tummarna för att hälsenan slutar trilskas med dig för sånt är inget kul alls!!

Benet sa...

Tack ska ni ha!

Ja, jag skall göra ett tappert försök att ta mig över Skåne. Hälsenan kan iofs sätta stopp för det, men varför måla f-n på väggen? Just nu (efter en hel del löpvila) så känns det helt ok.

Och oavsett hur jag lyckas så ska det bli fler löpäventyr. Det kittlar bara att tänka på det! :-)