söndag 16 januari 2011

11 rätter, 11 mil

Kom precis hem från veckans långpass. Idag lite längre. Idag lite mer fokus. Jaha? Nåt speciellt?


Jojomen. Allas vår ultrababe, aka Fredrika Gullfot, har nämligen gjort det igen. Bokat ett ultraevent värt namnet. Denna gång tvärs över det vackra Skånska landskapet. 110 sköna kilometer ska avverkas i det som hon valt att kalla ”The Skånska Gästgifverigårdar Ultra Experience”. Vilket även innefattar 11 gourmeträtter fördelat på tre olika värdshus.
Ingen är gladare än jag för detta. Upplägget påminner faktiskt en del om den planerade ”tvärs över Skåne”-löpningen som förvandlades till en Skåneledscykling för min del förra året. Skillnaden är dock tydlig. Detta är arrangerat av en människa som fullständigt vibrerar av proffsighet och handlingskraft. Ja, det här kan bara bli bra.


Dessutom tror (nej, vet) jag att jag inte är ensam om dessa åsikter då det inte tog mer än ett par dagar efter det att gruppen och det tillhörande evenemanget skapades på Facebook förrän alla 20 platser var bokade.


Benet is about to go Ultra. Och jag gillar det! Skarpt!

7 kommentarer:

Dunceor sa...

Japp det är surt man missar men jag tänker nu har vi Fredrika i Skåne så det kommer garanterat fler galna projekt =)

Benet sa...

Dunceor: Ja, det lär det garanterat att göra. Synd att du redan var bokad Valborgshelgen... Men, nästa event springer vi ihop! :-)

jumper sa...

Här vore det läge att damma av min gamla slogan "För långt, för dyrt och för tråkigt sällskap" (uttytt: "Surt sa räven") eller skriva något syrligt om facebook, men som alltid är jag på solskenshumör och önskar: Lycka till!!

Benet sa...

Tackar för det lycka tillet! Och tror att det lär behövas. 11 mil på två dagar låter lika mustigt som mastigt.

Anonym sa...

Lyllo dig!
Som vanligt har jag svårt att få tummen ur, och lyckades missa att anmäla mig i tid. :-(
Står på reservlistan förstås!

Benet sa...

bureborn: äh, det var ju synd. Men, vårt gemensamma Skånska löparäventyr kanske står skrivet vid ett helt annat tillfälle. Eller så kommer kommer du med från reservplatsen. Vem vet? ;-)

Anonym sa...

Nu känns det genast bättre! Vi kan ju helt enkelt "sno" lite av Fredrikas suveräna koncept framåt sommaren. God mat, härligt sällskap, och massa spring. Och kanske lite kortare sträckor... 5 mil om dagen skrämmer mig lite. :-)