torsdag 17 april 2008

Tejplöpning - Första intrycket

Första testet med tejpat underben är avslutat. Det utfördes på Näsby fält som en improviserad fartlek med (väldigt) långa intervaller. Jag öppnade lite lugnt med första kilometern på 5.20 för att följa upp med en på 4.30. Sedan lite lugnare igen för att älga på riktigt ordentligt i slutet. Sista gick i 4:20-fart. Sammanlagt 5.7 km.


Jag sprang alltså med vänster underben tejpat av "min" massör Anders. Tejpningen gjordes alltså för att avhjälpa benhinnebesvär vid sportutövning. Anders har tejpat en hel del handbolls- och fotbollsspelare med lyckat resultat tidigare och ville nu "prova" på mig. Jag var som sagt högst villig att ställa upp som försökskanin. Tänk om det kunna hjälpa mig också. Vore inte det helt sanslöst häftigt?


Under passet så kändes det faktiskt riktigt bra. Visst kände jag av underbenet, men det var långt ifrån smärta. Det kändes mer än ingenting, men gjorde absolut inte ont i benet om ni förstår vad jag menar... Det kändes också som om underbenet "höll ihop" trots ganska stor påfrestning mellan varven. Nu skall det i och för sig tilläggas att jag dagen till ära även var klädd i ett par X-socks kompressionsstrumpor.


Ursäkta? Hursa? Om jag blivit påverkad av andra blogginlägg? Om jag är blivit påverkad av seriösa konsumentupplysningar? Jag? Näääää :-)


Så här direkt efter passet känns det fortfarande ok. Absolut! Det mest intressanta är nog trots allt hur det känns i morgon bitti. Återkommer med en uppdatering då.


Ja, just det. Det var ju det här med en bild på tejpningen också. Okej då, jag tog en bild med telefonen då jag satt på jobbet. Här är den. Varsågoda!
Sträcka: 5.7 km
Tid: 27 min 51 sek
Tempo: 4:55
Puls: 171


---------------------------------------------------------------
Uppdatering fredag morgon 2008-04-18:

Detta är helt sjukt. Jag vågar knappt sätta de kommande orden på pränt med rädsla för att bli straffad av någon lägre makt, men...


Jag känner mycket mindre obehag i benet idag än vad jag gjorde i måndags efter söndagens testpass. Och intensiteten var i jämförelse bra mycket större igår. För att vara helt ärlig så känner jag knappt några obehag alls idag, men det är nog för bra för att vara sant, så det där sade jag aldrig.


Jag vågar fortfarande inte riktigt tro på det jag själv skriver. Jag skall ge mig ut på ett nytt testpass inom kort för att kolla om det verkligen är så att benet mår bättre, eller om jag bara yrar i något slags lyckligt fredagsrus...

14 kommentarer:

Anonym sa...

rörlig bild! vi vill ha rörlig bild. ;-)

Karin sa...

Precis! Film, kommentarer, allt :-)

Men vad skönt att det verkar fungera, hoppas! Härlig runda förresten.

Anonym sa...

Låter ju klart lovande. Väntar med spänning på morgondagens utvärdering.
Fin fart du har när du drar på!

Vet inte vad som är sexigast på manliga vader, blå tejp eller knästrumpor... ;-)

Allvar nu, tejpningen ser intressant ut. Skulle själv vilja testa. Mina benhinnor brukar pipa så smått ibland.

Anonym sa...

Kanonbra! Hoppas det håller i nu också! :)

Anonym sa...

Tackar för att du stillade nyfikenheten så snabbt. Låter hur bra som helst! Njut av ruset!
Visst är det märkligt, man är allt lite skrockfull och följer gärna devisen "ropa inte hej".

Dunceor sa...

Vi ser gärna att det kommer en interaktiv beskrivning av hur man gör den tejpningen =)

Anonym sa...

Tack för bildbeviset och håller tummar och tår (det ÄR svårt) för att det håller i sig.

Tejpade vader må vara sexigast men jag försöker nog med enbart knästrumpor. Försäljningen lär gå i taket nu när komsumentupplysaren Masse varit i farten.

Massören kanske blir sur om Benet B filmar hans yrkesskicklighet (eller är det gratisreklam ?)

Benet sa...

Jag har funderat i samma banor som slimslender angående en eventuell instruktionsfilm. Det känns inte helt schysst att lägga ut en sådan utan massörens tillåtelse...

Helt sjukt att det fungerar så pass bra, speciellt i kombination med kompressionsstrumpor. X-Socks kommer att göra sitt bästa år någonsin. Tacka Masse och hans fina PLUS-film för det :-)

Karin sa...

Åh, hoppas, hoppas, hoppas att det håller! Tummarna som redan hålls stenhårt förblir kvarlåsta i den positionen tills det är "faran över" för ditt skadade ben.
För övrigt ser jag mycket fram emot en film angående tejpningen ;-)

tillbakatillutmattning sa...

Intressant om det fungerar... Det där med tankens kraft och placeboeffekt etc. ska inte underskattas. När jag började hos min sjukgymnast så fungerade det helt plötsligt att långsamt börja jogga bara för att han sa så. Jag hade försökt massa gånger innan också plötsligt bara funkade det. Visserligen med ett hanterbart obehag men det blev bättre. Konstigt. Hoppas verkligen blå tape funkar!

Anonym sa...

Jag sitter själv med exakt samma känsla som du. Haft problem med knät under några veckor som du känner till och var precis ute på en kortare testrunda.

Det är knappt man vågar skriva om det, men det känns faktiskt riktigt bra.


Hoppas att det håler för dig så att du kan lägga skadeperioden bakom dig.

//S

Benet sa...

Karin: Krampen i dina tummar kändas ända ner till Skåne. Tackar för omtanken! :-)

Tillbakatill...: Ja, tankens kraft är stor. Jag har funderat en hel del på det du skrev här i kommentaren och kan till viss del hålla med. I och med tejpet så har jag vågat slappna av och prova benet på riktigt. Sen tror jag absolut att tejpet verkligen hjälpt rent fysiskt. En liten anektdot runt tejpningen är att när jag nämnde för min chef att jag blivit tejpad och han bad att få se, så säger han: Jaså, benhinnetejpning! Det kunde ju jag hjälpt dig med. Jag har tejpat mycket folk i mina dar! VA?!

Samir: Jag hoppas att ditt knä verkligen är bättre och att du kan lägga den trista skadeperioden bakom dig.

Nisse sa...

Kul att det funkar! Har tänkt gå en kurs i Kinesiotaping men det har inte blivit av ännu. Jag brukar handla på www.skadebutiken.se de har K-aktiv tejpen men även ett billigare alternativ "Lekotape K". Lär vara samma tejp fast bara en annan tillverkare.

Benet sa...

Tack för tipset. Köpte mina rullar på Kactive's webshop. Såg nu att de kör samma pris som på skadebutiken.