söndag 25 maj 2008

På cykel till Mor...

...med krampande bror.

Mors dag skulle idag firas i föräldrarnas sommarstuga på Skånes östkust. Jag passade på att cykla dit (drygt 20k) och fick sällskap av bror som tyckte att 'biking' i det sköna vädret var en alldeles förträfflig idé. Körde ett par sköna intervaller med högt tempo under den annars mycket pratfartsbehagliga turen.


Efter ungefär halva sträckan fick bror kramp. I ryggen. På högra sidan i (förmodligen) den breda ryggmuskeln. Krampen gjorde att höger lunga påverkades så pass att han fick svårt att andas. Stackars grabb. Många stopp med alla möjliga stretchövningar blev det. Krampen släppte inte förrän vi kom fram och han fått på lite go "Hot and Cold"-linement och bedrivit ytterligare lite ryggstretch. Skumt värre.


Mor blev dock firad till slut och maten vi bjöds på var utomordentligt utsökt.


Tid (inklusive alla stopp): 1 tim 16 min
Puls: 118/177

10 kommentarer:

Johan Lindvall sa...

Hur var det nu med att vila den där vaden.....?

Benet sa...

Jaja, men igår vilade vaden verkligen. Det hela gick i ett makligt tempo till stora delar... :-)

På onsdag är det återigen lite löpning planerat. Ett jobbevenemang som skall bli kul.

Och ikväll är jag riktigt sugen på att ge mig ut på ett tasspass. Vi får se vad vaden tycker om det. Säger den inget så ger jag mig ut :-)

askan sa...

Har du nåt nytt projekt på gång nu efter Varvet?

Benet sa...

Det jag siktar på nu är Stockholm Halvmarathon. 14-15 veckor dit. Borde finnas möjlighet att komma i fin form inför det loppet om jag nu nu bara kan bli kvitt problemen med det ömmande vänsterbenet först.

Ett annat projekt jag funderar lite smått på är att anordna en mini-järnman-tävling i sommar. 1/10 för att vara mer precis. 380m simning i Hanöbukten, 18km cykling på grus, i skog och på asfalt och 4.2km löpning i den fina tallskogen i Åhus. Allt skulle sedan avslutas med en grillfest i sommarstugan. Får se om jag får ihop nåt och om det är nån som vill ställa upp...
Själv tycker jag det skulle vara skitkul! Får se om jag får tummarna loss... :-)

Karin sa...

Stackars din bror! Jag har fått kramp i samma muskel efter ett långpass och det var verkligen inte kul....
Måste säga att ditt projekt på 1/10-järnman låter kul. Någon mer måste tycka det, då har du en "tävling" :-)

Johan Lindvall sa...

Jag anmäler mig på direkten även om simning inte är min starka sida. Jag får väl låna ungarnas simdynor...:-)
Sponsring av ett trevligt vandringspris kan jag också fixa.

Benet sa...

Härligt Johan! Då är vi i alla fall två deltagare!

Karin, jag tror brorsan håller med om att det inte var kul med ryggkramp. Han såg dock faktiskt riktigt rolig ut när han led och jag hade svårt att hålla mig för garv (syskonkärlek? :-). Sista biten till sommarstugan går på dåliga skogs/grusvägar där de försökt fixa till håligheterna genom att slänga ut en massa makadam. Det var inte skönt för den krampande ryggmuskeln enligt uppgift :-)

Karin sa...

Jag förstår dig :-D Man ser ohyggligt fånig ut med en krampande rygg (jag fick syn på mig själv i spegeln, skrattade och fick ännu mer kramp...). Man får skratta åt sådant ;)

Anonym sa...

Ville bara titta in och säga hej!
Låter som en trevlig tävling det där, om man plockar bort simning och cykling... ;-)

Benet sa...

Karin: Ja, det får man, va? Haha, det hela var ganska komiskt, och det tror jag faktiskt att han också tyckte. Innerst inne...

Bureborn: Hej, hej, på dej själv. Kul att du är tillbaka i bloggosfären. Mindre kul att du drabbats av halsfluss... Tycker riktigt synd om dig. Krya på dig!