måndag 2 juni 2008

Hjältar och Hjältinnor

I en trädgård på Stora Essingen kan man se dem. Hjältarna. Och hjältinnorna. Och jag befinner mig mitt ibland dem. Klädda i svarta tröjor med blått tryck som informerar betraktaren om bragden de nyss utfört stapplar de omkring och utsöndrar någon slags trött och sliten men fullständigt magisk energi.


Vissa av dem lägger sig på en dagen till ära mitt på gräset ditställd massagebänk där de avnjuter en uppmjukande benmuskelknådning. Andra syns plaskande i en på släp monterad badtunna med vatten uppeldat till 45 grader. De mumsar Snickers och smågodis, dricker kolhydratsrika maltdrycker. En grill tänds och det grillas mängder med kött, korv, och halloumi. Pastasallader och såser sätts fram. Det äts. Njuts. Mellan tuggorna och klunkarna diskuteras det krampkänningar, bensmärtor, kilometertider, värme, leda, positiva och negativa splits, officiella placeringar, framgångar och besvikelser.


Jag lyssnar, frågar, fascineras, uppryms, imponeras och inspireras. Jag bestämmer mig där och då. Nästa år skall jag också stappla omkring som en hjälte. Nästa år skall jag också ta mig an Stockholm Marathon.

16 kommentarer:

Dunceor sa...

Det hoppas jag! Jag har försökt fiska lite i Ericsson-mästerskap som du snackade om. Redan när jag kom hem så ångrade jag att jag inte anmälde mig på plats till nästa år. Kanonroligt att träffas, och hälsa din jättetrevliga fru!

Karin sa...

Åh, vad roligt! Det var jättekul att träffas och prata, hoppas vi inte tjatade ut er med vårt ältande. Psyket är i stort behov av att få analysera allt i detalj ;-)
Hoppas vi ses igen inom en inte alltför avlägsen framtid!

Magda Gad sa...

Det måste ha varit en fantastisk känsla på den festen!!! Klart du ska springa nästa år. Det ska jag med :)

Anonym sa...

Ja, nästa år är det kanske jumper, som står och hejar när du masar dig runt. Då står han nog ute på Gärdet eller Djurgården, där det är mindre folk. Röd tröja kommer han att ha.

Din skildring av festen tål för övrigt att läsas många gånger. Sitter som en smäck!!

Anonym sa...

Nästa år! Vi får stå där och skrika: morituri te salutamus!!!

Anonym sa...

Tack N'batha och tack Google! Alltid lär man sig något nytt.

Anonym sa...

Klart du ska springa nästa år. Det var trevligt att träffas och hoppas det löser sig med benet nu :)

tillbakatillutmattning sa...

Ericssonmästerskap tror jag det är... Fast det beror förstås på hur man menar.

Anonym sa...

Vilken härlig beskrivning!

Benet sa...

Dunceor och Tillbakatill...: Det är Ericssonmästerskap i Marathon i Stockholm 2009. Förmodligen (men skall kolla på måndag när jag är tillbaka på jobbet) så anmäler man sig först "som vanligt" till Stockholm Marathon och anger Ericsson IF som klubb och betalar in anmälningsavgiften. Sedan anmäler man sig på nån Ericsson-site till själva koncernmästerskapet.

Dunceor: Har precis hälsat frun. Hon hälsar tillbaka! :-)

Karin: Du behöver absolut inte vara rädd att vi tyckte ni ältade. Det var ju ältandet vi ville åt! :-) Vi synes snart igen. Absolut!

Magda: Kul att du också skall springa. Kommer det isåfall att bli din första mara?

Butlern: Hälsa Jumper att vi synes på ÖIP och Stadion istället. Han ska också springa nästa år. Det vet jag. Det vet han. Det vet du.
Och tack för feedbacken.

N'batha: Hehe, något i den stilen, ja. Kanske (förhoppningsvis) inte så drastiskt dock.. . ;-)

Medeldist: Skitkul att du också kom. Och tack för tipsen angående vikten av kontinuerlig alternativ/rehabträning!
Har bestämt mig för att helt vila från löpningen fram tills jag får besked från röntgen. Nu måste jag snart bli av med detta, och får därför sluta upp med att kontinuerligt fresta på det stackars benet.

Bureborn: Tack skall du ha! Du var saknad!

Helena sa...

Hej, vilken härlig beskrivning av festen, så kände jag också! Men först ska jag prova på Berlinmaran, sen får jag se om jag törs anmäla mig till sthlm nästa år. Hoppas den nattliga turen mot Uppsala gick bra! Jättetrevligt att träffas, hälsa din fru! Helena (IF linnéa)

Johan Lindvall sa...

Go for it!
Got for Stockholm Maraton 2009!

Anonym sa...

oj, nu känner man sig nästan utanför när man planerar bort Sthlm marathon -09.

Riktigt trevligt att träffas efter loppet hos Nix, dessvärre glömde jag ställa mina cykelfrågor men de kommer snart :)

Anonym sa...

Kul att läsa din "outsider"-kommentar! Det slog mig att det måste vara lite outhärdligt att vara på festen och inte ha sprungit (antingen för att man inte vill eller för att man inte kunde!) Hoppas verkligen du kan springa nästa år. Jag antar att de flesta av oss kan skriva under på devisen: -Gärna ett Marathon, bara det är en rejäl efterfest sedan!
Vi syns då om inte förr!

Dunceor sa...

Ja jag tänkte anmäla mig nu i veckan om jag får tid.
Men du är medveten om att då kommer min mål nästa år enbart att slå dig i Ericssonmästerskapet! =)

Benet sa...

Helena: Tack för det. Kul att träffa Linneanerna också. Jag har läst så mycket om er på bl a Karins blogg. När jag hör om era planer att dra till Berlin så blir man sååå sugen, men jag känner mig inte redo än. Stockholm -09 får det bli. Hoppas vi springer det tillsammans då. Jag hälsar till frun som hälsar tillbaka :-)

Fotograf Johan: Jepp. Nu har jag som sagt bestämt mig. Det blir en mara nästa år. Och det blir i Stockholm. Men innan dess skall du och jag springa halvmaran i Göteborg! Glöm inte det!

Berglund: Skitkul att ses. Cykling är nånting som jag kommer att variera med ordentligt i sommar. Kommer att införskaffa mig en ny cykel inom kort. Jag riktigt längtar!

Johan Maralöparen: Det var inte alls outhärdligt. Tvärtom! Jag var på festen i två syften, att träffa alla bloggarna och att höra inspirerande stories om Stockholm Marathon ;-) Kul att få ett ansikte på dig också, flitig kommentatör och gästbloggare som du är.

Dunceor: Hehe, Jag skall anmäla mig nu. Och jag antar defintivt utmaningen :-)