fredag 25 juli 2008

Strandlöp

Tog det bekväma alternativet och hängde med familjen i bilen istället för att cykla till stranden i Yngsjö idag. Väl där så fick jag en oerhörd längtan av att ge mig av joggandes längs vattenbrynet. Jag försökte få med mig svåger David, men han föredrog strandstolen och dagens Expressen. Märklig man... ;-)Dagens löpspår


Iklädd endast ett par badshorts gav jag mig iväg norrut längs stranden. Helt underbart att få springa barfota. Vågorna rullade tungt och min löpning ackompanjerades av det ständiga havssorlet. Det var ganska tungt i början då jag sprang en hel del i den lösa sanden en bit upp på stranden. Efter ett tag gled jag mer och mer ner mot det lutande planet vid vattnet. Där trippade jag på lätt på framfoten och fick studsa över ett antal sandslott på min färd. Stegfrekvensen uppmättes (räknades manuellt) till knappt 180 och farten uppskattade jag till "min" långpassfart, någonstans mellan 5:30 och 6:00.


Efter en kvart bestämde jag mig för att vända för att inte slita för mycket på benet, även om jag idag inte hade några som helst känningar av varken benhinnor eller något annat.


Då jag kom tillbaka till resten av gänget så bälgade i mig en ansenlig mängd vatten och sedan slängde jag mig ut i det vågiga havet tillsammans med barnen.
Svensk sommar. Kan det bli så mycket bättre?


Sträcka: drygt 5
Tid: 29.45

8 kommentarer:

Helena sa...

Nä, svensk sommar när den är som bäst;-D Hur känns det i fötterna idag?

Benet sa...

Fötterna känns ok, men jag känner att vaderna fick sig en rejäl träningsomgång igår. Men det är en härligt skön känsla! Det blir fler barfotalöpningar i sommar!

Anonym sa...

Ja, strandlöpning är en höjdare. Roligt att Yngsjö även har detta trevliga att visa upp. Vi dumma uppsvenskar lever ju ännu kvar i slutet av 1800-talet.

Benet sa...

Du tänker på Anna Månsdotter? Ja, sånt har vi skåningar lagt bakom oss för länge sedan...

Anonym sa...

Marathon barfota

Benet sa...

Jo, jag såg honom live i Stockholm. Asfalten verkade gå hårt åt hans stackars fötter.

Anonym sa...

Åh strandlöpning, låter skönt! Ska själv iväg på semester om en vecka i närheten av en 6 km lång sandstrand (Böda) och där lär det bli ett eller annat barfotapass tror jag :)

Benet sa...

Böda på Öland?! Härligt! Hoppas att stranden på Böda inte lutar fullt så mycket som i Yngsjö för det störde tyvärr en del. Men det var helt underbart att få springa barfota. Har haft träningsvärk i muskler i underbenen som jag inte trodde fanns. Gött!