fredag 4 november 2011

Paris? Äh! Varför då?

Tre veckor sedan nya jobbat startade. Sjukt vad tiden går. Speciellt när man är riktigt busy vilket verkligen varit fallet under dessa dagar. Annat var det veckan innan jag startade. Då var det skönt laid-back. En frivecka där det svåraste var att bestämma med vilka trevligheter alla de i kalendern underbart tomma sidorna skulle fyllas. Ett tag var jag inne på att dra till en storstad för att få uppleva den från löparskorna. En kanonidé om ni frågar mig. En inte lika bra idé om ni frågar min älskvärda äkta hälft.

Så, istället för tåget till Kastrup tog jag bussen ner till Brösarp för att därifrån fortsätta norrut från vårens Skanör-Brösarps-Ultra på egen hand. Denna gång med slutdestination Sölvesborg. Och de närmaste två dagarna blev helt perfekta och jag saknade inte Paris en endaste liten stund… Honest....

För vad är Gare du Nord mot Brösarps station?Och vad är Seine mot Helge å?Paris vackra damer mot Tosteberga ängars skönheter?Eiffeltornet mot en 3G-mast i Nymölla?Eller trestjärniga franska krogar mot pittoreska, små lokala etablissemang?
Vänsterdelen av bilderna lånades från följande platser:

Gare du Nord: http://comps.fotosearch.com/bigcomps/WTD/WTD365/PSF00187.jpg
Seine: http://farm7.static.flickr.com/6111/6307636382_9c6bd8afbc.jpg
Crazy horse: http://www.julesmoretti.com/wp-content/uploads/2010/01/rtr23zpa.jpeg
Eiffel: http://farm4.static.flickr.com/3127/2630035553_dbd8666162.jpg
Taillevent: http://bewitchingkitchen.files.wordpress.com/2010/03/taillevent1.jpg

7 kommentarer:

jumper sa...

Eller för att travestera någon jag glömt:

"Varför björna i Bois de Boulognes, när det finns... i ..."

(Ja, var du nu klarade av den detaljen under sexmilafärden?)

3G-mast i Nymölla - Humor! (men i övrigt tycker jag nog att Skånes sevärdheter står sig fint i konkurrensen)

Benet sa...

jumper: Björningen sköttes snyggt i en liten stuga som stod prydligt och strategiskt placerad ungefär halvvägs mellan Brösarp och Sölvesborg. En stuga där för övrigt natten spenderades innan färden fortsatte mot slutdestinationen.

Funderingar finns på en lite mer uttömmande reseskildring... Får se om en tidslucka kan hittas i röran...

jumper sa...

Det ser vi fram emot, ty på ditt ordbajsande brukar man inte heller bli besviken.

Såg för övrigt på ett annat forum, där jag har viss insyn, att Täby får verrückt storfrämmande i vår. Då blir jag nästan tvungen att komma och heja (med eller utan baklängeslöpning). Något eget deltagande är inte att tänka på efter som de nu tagit bort den enda tänkbara varianten 50 km.

Benet sa...

jumper: Ja, att anmäla sig till ett lopp där näst intill dubbel marathondistans ska avverkas kan ju inte benämnas med annat än "ein bisschen verrückt". Men att du kommer och hejar (och pacar?) är allt annat än verrückt. Ser redan fram emot just den delen!!

jumper sa...

Hittar inget om reglerna för pacing på loppets hemsida, men i slutet av de längre distanserna förekom det ju förra året. Vem vet kanske orkar en utvilad jumper hänga med en trött Benet något varv, men troligen krävs anmälan om tilltaget före start. Efter två prövade TEC-varianter kanske man ska fundera på en tredje...

Anonym sa...

Det var som sjutton, vilka sevärdheter man kan njuta av i Skåne! Paris kan sannerligen slänga sig i väggen! :-)
Hoppas verkligen att du får dig lite tid att knåpa ihop en rejäl turberättelse. Skulle vara mycket välkommet så här i novembermörkret!

Ingmarie sa...

haha. Klockrent!