onsdag 17 oktober 2007

Halvt Göteborgsvarv tillsammans med Tuppen

Gav mig hemifrån 05.32 för att tillryggalägga minst ett halvt Göteborgsvarv innan frukost. Jag tog sikte mot en elljusslinga i björkskog ca 2 km hemifrån i ett lugnt och behagligt distanslöptempo. Efter lite planlöst irrande i björkskogen och dess utkanter, där det mest spännande som hände var att det började regna efter ett tag, pep klockan att 8 km var passerat, vilket var min signal att vända hemåt igen. Väl hemma koktes det ägg, duschades och åts frukost innan detta inlägg hann skrivas. Nästa punkt på morgonagendan är att medelst cykel styra kosan mot tågstationen och slutligen jobbet.


Dagens facit:
Sträcka: 10.3 km
Total tid: 55 min 28 sek
Snitthastighet: 5 min 23 sek / km
Snittpuls: 162


Kilometertider:
1. 5 min 34 sek
2. 5 min 14 sek
3. 5 min 28 sek
4. 5 min 28 sek
5. 5 min 18 sek
6. 5 min 24 sek
7. 5 min 22 sek
8. 5 min 16 sek
9. 5 min 24 sek
10. 5 min 26 sek

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sent lunchpass Rydsskogen barfota. W660i, Opera Mini 4 B2.

Benet sa...

Hur kallt kan det bli innan det är *för* kallt att kuta barfota? Jag blir sugen på att prova, men det är kanske bästa att börja med barfotalöpning när vädret är lite bättre, typ till sommaren.

Anonym sa...

Jag vet inte, idag var inte för kallt i alla fall. All friskvård har sina missbrukare verkar det. När jag läste lite på nätet då för någon månad sedan hittade jag någon som postade bilder på sina allvarligt förfrusna tår och en lite dagbok hur lång tid det tog innan han kunde springa igen. Även med global uppvärmning så måste det nog bli någon månad med skor per säsong.

Lagom takt kan nog vara att avsluta "vanlig" löpning barfota en halv eller en kilometer i mjukt gräs. Om det känns bra så ökar man lite både med sträcka och mer "inspirerande" underlag. Läs även om "Pose running". Jag har sprungit enbart barfota "sen sist". Jag har inte hunnit med mer än 1-2 ggr/v, men inga skador.