måndag 12 november 2007

1000 meter Bröst

Bröst kan jag. Någorlunda i alla fall. Min erfarenhet är väl inte jättestor men man har väl praktiserat under ett antal år. Frekvensen på tillfällen har minskat med åren, men det sitter fortfarande, konstigt nog. Det är kanske för att man började i relativt unga år. Det har nog satt sig i ryggmärgen vilket får en att utöva denna ädla konst utan att egentligen tänka på vad eller hur man gör.


Som sagt, bröstsim är någonting jag känner att jag någorlunda behärskar. Idag simmade jag alltså istället för att springa. Jag höll inte räkning på exakt hur många längder det blev, men jag uppskattade det till ungeför 40 stycken. 1000 meter.


De flesta längder avverkades medelst den för mig relativt bekväma bröstsimstekniken. Vissa enstaka längder framfördes med en riktigt usel frisims"teknik". Det är svårare än det ser ut, och man blir vansinnigt trött pga den dåliga tekniken.


I slutet av passet simmade jag 2 x 10 längder i "högt" tempo, vilket gjorde att pulsen steg rejält och jag kände mig ganska trött. Dock en helt annan trötthet än den man är van vid från löpningen. En "mjukare" trötthet på något sätt.


På fredag hoppas jag att jag får lite siminstruktioner då jag skall simma tillsammans med svåger.


Dagens facit:
Sträcka: ca 1000 meter i 25-metersbassäng
Total tid: 40 minuter inklusive vila

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad lång tid. För mig tar det 27 minuter att simma 40 längder. Och jag är inte så vältränad direkt...

Benet sa...

Vad kul för dig!

Benet sa...

Verkar som att jag fick bättre speed i bassängen på vårkanten... :-)