lördag 26 januari 2008

2 km, 48 minuter

Idag var det dags för veckans tredje träningspass. Precis som vid övriga två tillfällen blev det simning idag i stadens badhus. Runt motionsbassängen pågick en hel del förberedelsebestyr inför en simtävling, så jag hade bara 1½ timme på mig innan banorna skulle fyllas av morgondagens Lasse Frölander, Stefan Nystrand och Therese Alshammar.


Planen var att köra samma program som i torsdags. 1000 + 500 meter, huvuddelen bröstsim med frisimslängder insprängda i mitten av seten.


Jag började med ett 1000-meters-set enligt modellen: 12 längder medellugnt bröstsim, 16 längder varannan frisim, varannan lugnt bröstsim och avslutningsvis 12 längder medellugnt bröstsim.


Därefter en kort paus på land där jag genomförde ett vätskebyte. Gammal ut, ny in.


Då andra setet drog igång hade jag tänkt köra 6 + 8 + 6 enligt samma mönster som i set 1. Jag gjorde så, men efter de 20 längderna så kände jag mig inte riktigt klar. Jag laddade för 20 nya som alla utfördes medelst bröstsimstekniken i ett relativt (för mig) högt tempo.


Två kilometer i vattnet och mitt pass var till ända. Det är ganska enformigt att simma, men det är bara att stänga av och kämpa på. Så här efteråt känns det riktigt bra.

9 kommentarer:

fresel sa...

Träningsknarkare!!!

Imponerade att du stålsätter dig och ger dig in på simning som är så förbaskat tråkigt.

Rätt hyffsad tid eller?

Benet sa...

Ja visst är man en knarkare. Är det inte snus så är det något annat...

Jo, simning är trist, men får man bara en bana för sig själv, så kan man "koppla bort" och bara köra på. Då kan det faktiskt vara ganska så skönt.

Men visst, jämfört med att komma ut i naturen och springa en mil så står sig ju simning ganska slätt. Det enda man ser under den knappa timmen det tar att simma 2000 meter är ju vita och svarta kakelplattor genom skenet av ett par simglasögon och klorerat vatten.

fresel sa...

Glömde säga innan: Tjusig layout förresten...

Anonym sa...

Förlåt en nyfiken, men hur gick det med de ortopediska sulorna ?

Benet sa...

Du behöver inte be om ursäkt.. ;-) Jag fick ställa in besöket på Löplabbet i tisdag (pga smärtan). Jag har fått en ny tid nu på fredag (1/2) hos en annan ortoped som rekommenderades av sjukgymnasten.

Lovar att återkomma med ett inlägg så fort jag varit där :-)

Hur är det med dig? Har du kurerat dig från diverse åkommor?

Anonym sa...

Är det enbart simning som står på schemat nu? Motionscykel är ju annars rekommenderat om du vill ha lite mer flås =)

Benet sa...

Simning är väl prio 1, men även cykling skulle kunna bli aktuellt. Dock inte motionscykel, då jag för närvarande inte har tillgång till nåt Gym.

Dessutom har en förkylning börjat krypa på, så vi får se vad som händer med träningen i veckan. Det kanske blir en 100%-ig vilovecka :-(

Time will tell...

Anonym sa...

Trevligt att du verkar vara på bättringsvägen. Du fär säkert många sköna löprundor framåt våren. Hälsningar sjukgymnasten på MIE.

Benet sa...

Tack för hälsningen, mr Sjukgymnast!

Jodå, det känns bättre i benet. Dock inte 100%. Jag känner mig fortfarande något försvagad och det "hugger till" på ett par ställen i vadmuskulaturen då jag belastar enbart vänstran.

Men, som sagt. På bättringsvägen. Absolut.

Jag läste ett reportage i Metro på tåget i morse om all världens olika Marathonlopp. 2009 är det tänkt att jag skall deltaga på åtminstone ett av dem. I år är det främst Gbg-varvet som hägrar. Jag har även tankar på att fara till Stockholm och springa S:t Eriksloppet i September.

Ha nu en skön vistelse i Spanien och tack för hjälpen du gav mig!