onsdag 23 januari 2008

Slalomsim 1500 meter

Istället för den i programmet planerade fartleken igår, så letade jag mig till stadens simhall för att få lite träning som inte belastade mitt skadade vänsterben.


12.5 km fartlek brukar ta ca en timme, där den mittersta halvtimmen står för intensiteten i passet och den inledande samt avslutande kvarten är lugn och skön uppvärmning samt nerjoggning.


Min plan var att försöka få till något liknande i bassängen; en kvarts lugn och skön uppvärmning medelst bröstsim, en halvtimmes "fartlek" i vattnet, ömsom frisim, ömsom bröstsim, alternativt ryggsim och sedan en kvarts skönt nedvarvningssim.


Planerna grusades dock när jag insåg att det var fler än jag som tycker att simning är en bra motionsform. Fyra banor var allt vi motionssimmare fick att dela på. Det blev en hel del slalomsimmande och att följa den initiala planen var inte att tänka på. Jag fick helt enkelt reglera hastighet och intensitet efter tillgången på fritt vatten framför mig.


Trots det, så fick jag ändå simmat 60 längder, 1500 meter. Det var riktigt skönt att få bli lite trött och härligt att även överkroppen fick sig en ordentligt genomkörare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycket också om att simma men pga de anledningarna som du listar så simmar jag enbart på lördagmorgnar, då har jag upptäckt att det är någerlunda folktomt. Jag får ingen ro om jag måste simma fartlek hela tiden och så blir jag bara irriterad. Min flickvän vill inte gå och simma med mig mer efter att jag skvätte vatten på en tant sist när hon var med för jag blev irriterad på tanten =)

Benet sa...

Under en period i november då jag drog på mig en liten muskelbristning i vaden, så simmade jag tre pass under en vecka, och då simmade jag enbart på morgonen.

Det gick hyfsat bra på måndagen och på onsdagen. Inte så mycket folk (förutom en del pensionärer som hängt på låset och var först i bassängen redan kl 07). Men på fredagen, när stadens kommunanställda gick in gratis (eller om det var till starkt reducerat pris) och pensionärerna var extra pigga, så var det rena rama invasionen i bassängen.

Hopplöst att försöka få ut nåt av träningen då.

Men, men, simning är nog ett av få alternativ till motion ett tag framöver. Så, det är väl bara att gilla läget.