torsdag 24 januari 2008

Dunkel simning 1500 meter

Jag vet inte varför, och kom mig inte för att fråga, men i kväll var det nedsläckt i simhallen och runt motionsbassängen stod ljusstakar med levande ljus och brann så trevligt och fridfullt.


Fridfullt var det också i själva bassängen. Ingen simträning, så alla åtta banor stod till motionssimmarnas förfogande. Härligt. Jag började med att dela bana med en liten grabb som var på slutet av sitt simpass då jag slängde mig i det blöta. Efter att jag simmat ungefär 200 meter så försvann han, och jag fick ha en bana helt för mig själv. Perfekt.


På grund av det gynnsamma läget så kunde jag idag genomföra det "fartlekspass" som jag planerat att köra i tisdags, men då inte kunnat genomföra det pga för mycket folk i poolen.


Första setet: 1000 meter. 300 meter ganska lugnt bröstsim, 400 meter snabbt bröstsim varvat med frisim, 300 meter lugnare bröstsim. Skönt!


Upp ur bassängen. Sträck ut. Drick (oklorerat ;-) vatten. Och tillbaka i vattnet.


Andra setet: 500 meter. 150 meter lugnare bröstsim, 200 meter varannan bröstsim, varannan frisim, 150 meter nedvarvning medelst bröstsim.


Done.


Ett lyckat simpass där jag fick bli rejält trött under frisimslängderna och kunde sträcka ut ordentligt under bröstsimslängderna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läste du detta.

Benet sa...

Hz: Helt sanslöst. "Bara 25 mil i veckan" :-). Och min stackars kropp som inte ens verkar tåla 4-5 mil i veckan... Denne snubbe verkar ju på ett sätt graden galnare än B Sunesson. Kortbenat/ärmat i -18.5. Det är ungefär lika galet som att springa barfota på snöbelagda vägar ;-)

Anonym sa...

skulle vara intressant och veta vilken puls han har när han springer, kanske ett maffetone praktexemplar ?
Skulle kunna förklara hans skadefrihet, kanske.