måndag 9 juni 2008

Skitskoj med ny hoj

Äntligen har jag fått tummarna loss att göra det som jag pratat om en längre tid, nämligen köpa mig en ny cykel. Det blev en mountainbike nere hos grabbarna på DeGaVi som bygger ihop cykeln helt efter kundens behov. Ramen, Caprine, importerar de från Ungern, växlar och bromsar och dylikt är på min cykel Shimano Deore.
När jag hämtade ut den kände jag mig som 11, 12 år igen och fick flashbacks från det tillfälle då jag skulle få min allra första splitternya cykel. Den gången en vit 6-växlad DBS med "bockastyre". Idag som sagt en "egenkomponerad" MTB. Jag passade också på att köpa riktiga cykelskor för att få ut så mycket som möjligt av träningen som kommer att utföras på/med cykeln.
Efter middagen kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att svida om till cykelutstyrsel och ge mig ut med riktning Balsberget. Så gött att få svettas lite igen. Det var faktiskt ett tag sedan. Och så ofattbart kul att fara omkring uppe på berget. Upp och ner, hit och dit. Helt ensam så när som på en grävling som kom lufsandes mot mig då jag gled fram på ett av de flackare och lugnare partierna. Som tur var lufsade han/hon tillbaka samma väg som den kom. Pust. Hade den attackerat hade det kanske inte varit så mycket kvar av vänsterbenet att röntga på onsdag. De kan visst vara hyfsat aggresiva de där rackarna.
En helt suverän kväll med min nya träningspolare. Cykeln och jag skall förhoppningsvis komma bra överens och ha riktigt kul tillsammans i sommar och höst mellan löprundorna.


Tid: 56 minuter
Puls: 160/185

11 kommentarer:

Magda Gad sa...

Precis så där kände jag i våras när jag hämtade hem min Specialized!!! LYCKA! Och jag gjorde faktiskt som jag gjorde med min allra första cykel - jag ställde den så att jag kunde se den från sängen när jag la mig för att sova :)

Benet sa...

Haha! Ett stort PLUS med att vara singel :-) Vet inte om frun skulle uppskatta ifall jag baxade in hojen i sängkammaren (eller ställde den strax utanför)...

Riktigt kul att få känna den där "barnalyckan" igen!

Johan Lindvall sa...

Visst blir man lite barnslig, ännu barnsligare blir man när man får gasa på ute i skogen. Men det är ju så fruktansvärt roligt.
Och tänk så mycket roliga tillbehör man kan komplettera med...:-)
Var det stor skillnad med riktiga skor och trampor?

Benet sa...

Riktiga cykelskor (SPD) och medföljande kompatibla trampor känns oerhört tryggt och bra att ha i skogen. Och på stigar så kan man dra upp en sanslös fart ganska snabbt genom att man kan både trycka och dra.

Men visst, det är lite ovant till en början. Jag övade lite i trädgården innan jag gav mig iväg och lyckades även att lägga mig på sidan som en omkullvält sovande stackars ko då jag tappade balansen vid stillastående med fötterna fastlåsta :-)

Anonym sa...

Avis, avis.... Ser riktigt härlig ut, hojen.... Jag hade en tur förra sommaren på en likartad hoj, kommer fortfarande ihåg hur vi gapskrattade på ett kärr med sörja upp till knäna , baxandes hoj och med tusentals mygg och broms surrandes runt i kring. När det blir tillräckligt eländigt så blir det till slut kul. oj lång kommentar det blev...

Karin sa...

Nu är inte cykling alls min grej, men jag fascineras ändå av bilderna och känner din lycka. Det är något visst med nya, egna, träningsprylar :-)
Håller tummarna för dig imorgon, lycka till!!

Anonym sa...

Säger som Karin, cykling är inte min grej. Men det var en verkligt snygg sak!
Och nog känner jag igen den där sprittande glädjen. Jag överväger att investera i en Garmin. Bara för att få lägga den på nattduksbordet...

gullfot sa...

Jag är livrädd för att skaffa cykel. Tänk om man blir biten! So much fun, so little time... men grattis!

Benet sa...

Jag kan nog villigt erkänna att om jag varit hel och skadefri, så tror jag inte att jag införskaffat denna tingest... Löpningen är ju det jag känner mest för. Absolut. Men under rådande omständigheter, så är cykel(MTB)-träning ett bra alternativ.

Men huga, tänk om Fredrika har rätt... Tänk om jag blir helt cykelbiten. När skall jag då ha tid att springa? Nä, bevare mig väl... så blir det inte. Basta.

Anonym sa...

Schysst cykel! Jag är också enormt sugen på att köpa en.

Benet sa...

Rekommenderas varmt, River. Det är ju SKITKUL!!