lördag 5 januari 2008

Blankis

Gissa om jag är glad att jag köpte broddar (slipstoppers) i torsdags? Idag kom de än en gång väldigt väl till pass. En timme innan jag gav mig ut berikade nämligen Moder Jord denna del av världen med en omgång underkylt regn som förvandlade hela stan till en enda enorm utomhusisbana. Perfekt blank-is. Överallt!


Broddarna åkte som sagt på och jag tassade försiktigt ut på fältet för att tillryggalägga 8 km i lätt distanstempo (ca 5.30 min/km). Termometern visade -1.6 grader. Snön som kom under torsdagen och fredagen låg kvar på grusvägarna och vinden som ställde till en del problem för min tempolöpning i torsdags hade inte gett sig av utan låg fortfarande och lurade ute på fäladen. Den hade kanske mojnat en anings aning, men var fortfarande en faktor att räkna med.


Jag tog det väldigt lugnt idag, dels med tanke på att jag tagit i lite för mycket i torsdags, dels för att jag har ett 18 km långpass på programmet i morgon. Sedan var det ju dessutom enligt Sz även dags för ett styrkepass idag.


Drygt tre kvart efter jag gett mig iväg var jag tillbaka inne i stugvärmen. Jag kände mig nöjd med rundan och längtar redan till morgondagens LLL-pass. Efter lite stretching av vader, hälsenor och framsida lår gav jag mig på styrketräningen. Och då blev det dags för ännu en premiär i mitt träningsliv, nämligen benyttjandet av en pilatesboll. Jag körde dagens sit-ups liggandes på denna julklapp. Det var helt perfekt. Kändes riktigt skonsamt och bra för ryggen. Pilatesboll rekommenderas varmt!


Dagens facit:
Sträcka: 8.0 km
Total tid: 45 min 25 sek
Snitthastihget: 5 min 40 sek / km
Snittpuls: 160


Kilometertider (bpm):
1. 5 min 38 sek (140)
2. 5 min 26 sek (158)
3. 5 min 38 sek (161)
4. 5 min 38 sek (160)
5. 5 min 54 sek (160)
6. 5 min 36 sek (167)
7. 5 min 50 sek (163)
8. 5 min 44 sek (170)

2 kommentarer:

Nix sa...

Stabilt och skönt pass! Situps på pilatesboll är att rekommendera. Man kommer åt den inre muskulaturen bättre, plus som du säger att det är skonsamt för ryggen.
Själv går jag in på dag 10 i morgon. Också en typ av långpass...

Benet sa...

Ja, pilatesbollen har faktiskt gjort att jag kan tänka mig att köra situps mer frekvent än en gång i veckan. Cool pryl. Och så enkel...

Jag hoppas verkligen att din förkylning ger sig snart. Kämpa på.