lördag 5 april 2008

Strilande cykelväder

Lillsvåger fyller 30 på tisdag. Middag hos svärföräldrarna idag. Mycket skall hinnas med innan dess. Trädgården skall fixas, soptippen skall besökas, kompisar skall hjälpas, mat skall lagas, det skall tränas. Timmarna räcker inte riktigt till. En idé kläcks. Eureka! Jag skall cykla till svärföräldrarna. Bör nog ta ca en timme.


Ombytt och redo för cykelturen upptäcks Punkteringen med stort P. På bakdäcket. Scheisse! Närmaste cykelaffär får påringning. Många signaler går fram. Trum, trum... ingen som svarar... Jo! Hallå? Har ni öppet? Till 16? Perfekt! En halvtimme till godo. En femminuterspromenad senare lämnas cykeln in. En fet glasskärva visade sig vara boven i det dramat. Ny slang. Monterat och klart på ett kick. 100 spänn. Tackar, tackar.


Påbörjar färden åt sydost. Fem minuter in på resan så börjar det att regna. Nej! Regn är trist när man är ute på cykel. Regn kyler ordentligt. Jag hade en regnig runda runt Råbelövssjön färskt i minnet. Den runda som slutade med att jag till och med blev påkörd. Låt mig få slippa skyfall (och gärna även att bli påkörd ;-) idag. Please! Jag bönhördes. Tack för det! Det blev inte mer än ett fint strilande, som i och för sig höll på under hela färden på drygt en timme. Efter lite inledande pulsjojo, hittade jag ett skönt tempo där pulsen låg och cirklade runt 140-strecket. Väl framme väntade en varm och skön dusch och en utsökt måltid.


Total tid: 1 tim 03 min
Puls: 142

5 kommentarer:

Nix sa...

Jag gillar verkligen att idrotta i regn. Mitt enda bekymmer är glasögonen... Annars är det ren njutning att springa (eller kanske cykla, jag vet inte) i ett strilande sommarregn. Om man har träningskläder på sig vill säga...

Benet sa...

Håller med om att det kan vara skönt att träna i (sommar)regn, men definitvt inte att cykla i iskallt vårvinterregn. Brrrr. Man blir sjukt nedkyld. Man får inte upp alls samma värme i kroppen vid cykling som vid löpning. Regnet igår var dock inget som störde...

Jag hoppas jag kan springa sträckan nån dag i sommar. Den går längs en nedlagd järnväg och underlaget är helt perfekt, packad grus. Den lämpar sig också bra för mental löpträning eftersom den i stora delar är spikrak. Bara stänga av och springa :-)

Dunceor sa...

Jag älskar även att träna i regn. Mitt drömväder för Stockholm Marathon är 15 grader och lätt regn. Det är kanonskönt.
Jag hann med kalas idag också, farsan fyllde 60 och jag hittade Stora Strechboken på Pressbyrån på vägen dit. Jag är nöjd =)

Benet sa...

Stora stretchboken borde man faktiskt införskaffa. Får se om jag kanske kan lura någon i familjen att köpa den till min snart stundande födelsedag... (dock inte den 60:e) :-)

Karin sa...

Regn behöver ju inte vara ett otyg, men cykla i regn känns... sådär. Snygg planering av träningen, måste tilläggas :-)